Koh Phi Phi dykkerkursus

Koh Phi Phi

D. 17/11/2017

Vi er nu ankommet til dykkerkurset, hvor vi lagde ud med 3-4 timers teori. Hold da op hvor var det tungt og langt, men ikke desto mindre nødvendigt for at få dykkercertifikat. Da vi havde gennemgået kapitel 1, 2 og 3 var det tid til aftensmad, eller for os dagens første måltid. Der var ikke morgenmad på hotellet i Phuket og vi fik ikke fat i noget før vi blev samlet op, for at sejle til Phuket og vi nåede over til Phi Phi omkring frokost, men så startede kurset med det samme. Da vi havde spist blev jeg dog dårlig og kunne derfor ikke deltage i undervisningen om aften. Men det var heldigvis ikke noget problem, instruktøren udsatte det bare til dagen efter. Hvilket var nemt nok da vi kun er os to på holdet. Så dagen sluttede med at jeg bare lå i sengen og slappede af.

Lækker aftensmad

Heldigvis havde jeg det meget bedre i dag og var klar til resten af teorien og til de små quize der var om 4 af de 5 kapitler. Der var 40 spørgsmål og jeg entet med at have 37 rigtige, altså kun 3 fejl. Da vi havde læste det hele, så skulle der findes udstyr. Dette tog et godt stykke tid, da der er super meget udstyr. Inden vi skulle ud i vandet og lærer nogle af basis tingene, ind vi må komme ud og dykke helt rigtigt, var der frokost. Herefter var det tilbage og finde det resterende udstyr, hvorefter turen gik til stranden. Det allerførste der skulle ske var testen. Testen består af 200 meters svømning, hvor man ikke på noget tidspunkt må stoppe, for så har man duppet. Herefter skulle man flyde i overfladen i 10 minutter, igen skulle man holde sig op, for ellers var man færdig. Da dette var bestået, skulle alt udstyret tages på og hold da op hvor var det tungt. Udstyret vejer over 18 kg og når man så også skal have ekstra vægte på for at holde en under vand, så er det lige pludselig en del vægt. Det var ikke så svært at trække vejret under vand, det var selvfølgelig underligt de første par gange, men ikke noget jeg havde nogle problemer med. Herefter var der en masse små øvelser om skulle gøres os tilpasse og trygge ved udstyret. Den øvelse jeg synes var sværest var når man under vand skulle fylde sin dykkerbriller med vand, så trække vejret ind gennem munden (selvfølgelig med ilt delen i munden), hvorefter man skulle vende hovedet opad og presse ind på det øverste af brillen og puste luften ud gennem næsen. Det føles helt forkert, da vi alle har en automatisk reaktion, når noget vådt er ved vores næser suger vi ind. Men dette krævede bare noget øvelse og så blev det meget bedre. Men selvfølgelig stoppede det ikke her, der skulle bygges videre. Nu skulle man tage brillen helt af under vand og så sætten den på igen og lukke vandet ud på samme måde. Meget underligt og ubehageligt. Men den er næsten ved at være helt i hus og det forventer jeg stærkt den er imorgen, når oplæringen fortsætter imorgen og jeg forhåbenligt får lov til at komme ud at dykke rigtig. Men nu må vi se hvad dagen bringer imorgen.

D. 18/11/2017

D. 19/11/2017

D. 20/11/2017

I dag fortsatte vi med øvelserne i det kontrollerede område. Hver gang jeg gennemførte en øvelse kom der mere på, så jeg hele tiden kom længere og længere. Det var en smule forvirrende dag. Vi startede med at komme i vandet og lave øvelserne som sagt, og hvis vi kunne få lavet dem alle sammen rigtigt, så kunne vi komme ud på båden og rigtig komme ud og dykke. Men desværre så følte Nikoline sig ikke godt tilpas i vandet og kunne ikke rigtig finde ro til at lave øvelserne. Så det blev besluttet at hun skulle stoppe kurset, da det ikke så ud som om der kom forbedringer. Derfor valgte jeg også at afslutte mit kursus. En beslutning som jeg tænkte over resten af aften og virkelig fortrød, så derfor skrev jeg til dykkerkurset og hørte om jeg alligevel kunne fortsætte og til alt held kunne jeg. Jeg starter på kurset igen imorgen. Jeg starter med at skulle gennemfører de sidste øvelser og så skal jeg ellers ud at dykke. Glæder mig!!!

Så er det i dag det bliver afsløret hvorvidt jeg får lov til at komme ud og dykke. Kan fortælle at det lykkes!!!!!! Jeg kom ud og dykke!!! Jeg gennemførte øvelserne i vandet og fik derved tillades til at komme ud og dykke. Så en god gang frokost og så var det ellers ombord på båden. Vi skulle ikke sejle særlig langt, får vi skulle i vandet. Det var en super sjov måde at gå i vandet på med alt det udstyr. Bare at gå ud over kanten, det var en smule underligt, men også meget sjovt. Ved det første dyk skulle jeg gennemfører nogle af øvelserne igen, for at se hvordan jeg reagerede på dem i ukontrolleret vand. Disse gennemførte jeg og så var det ellers afsted. Der var så mange fine fisk og så mange koraler. Men det bedste af det hele var at jeg så skildpadder. Og flere af dem! De var så søde, de svømmede bare rundt under os og ved siden af. Efter 52 minutter var de tid til at komme op. Herefter var vi en times tid på båden (der skal gå noget tid mellem hver dyk). Men både instruktøren og ham der var med, som er ved at uddanne sig til instruktør, var meget imponeret af mig. Jeg fik af vide at jeg gjorde det super godt og at det var super flot, at ud af den time man har under vand, så var jeg dernede i 52 minutter, inden jeg ikke havde mere luft. Herefter blev det tid til anden dyk, hvilket var lige så fantastisk! Igen skulle jeg lave nogle af de øvelser fra træningen, men så gik det afsted igen. Her var jeg så heldig at opleve en haj. Det er åbenbart ikke altid man er så heldig, da det er et meget populært dykkersted og hvis man rammer det forkerte tidspunkt, der hvor der er aller flest mennesker, så forsvinder hajerne, da de er så bange for mennesker. Det var så super fed en oplevelse og kan overhovedet ikke vente til jeg skal ud igen imorgen. Her til aften tog vi så teori eksamen, som skal beståes for at få dykkercertifikat. Vi bestod begge og jeg scorerede 84% rigtige, altså 42 ud af 50. Så jeg klarede det og når jeg så har gennemført de to dyk imorgen, så har jeg mit dykkercertifikat! Kan ikke vente! Super fed dag, med en helt fantastisk oplevelse.

D. 21/11/2017

Så var det sidste dag på dykkerkurset i dag. Jeg bestod det hele og har nu fået dykkercertifikat. Dagen startede med at vi mødtes med instruktøren i dykkershoppen klokken 7.45, herefter sejlede vi ud til det første dykkersted, hvor jeg skulle i vandet og foretage mit 3 dyk. Igen skulle jeg lave nogle ad de øvelser jeg lærte under træningen, selvfølgelige ikke dem jeg lavede ved de andre dyk, men hele tiden en viderebygning, ligesom under træningen. Det gik super godt og jeg så så mange søde fisk og nogle søde søstjerner. De var ret sjov, da der var nogen der var helt blå, mens andre var lidt mere afdæmpet i farverne. Dykkene i dag var lidt anderledes end dem igår, da maks dybden igår var 12 meter, hvorimod dem i dag gik ned til 18 meter. Herefter var det op og holde pause inden næste dyk. Det 4 dyk gik ikke helt så godt, da jeg var nødt til at stoppe dykket efter 23 minutter. Jeg fik det lige pludselig rigtig dårlig og det hjalp heller ikke at vi svømmede længere op, så vi ikke var så langt nede. Så derfor var den rigtige beslutning at afbryde dykket, hvilket min instruktør roste mig for og sagde det var det rigtige at gøre. Han sørgede for at jeg var dernede i mindst 20 minutter, for hvis man er under det, så kan man ikke logge sit dyk og derved kunne jeg ikke få certifikatet. Men under dette dyk nåede jeg at opleve det som de kalder koral haven, hvilket var super smukt og virkelig imponerende. Så selvom 2 dyk i dag ikke var en ligeså stor succes, så var det stadig super fedt at dykke. Er så glad for at jeg fik denne oplevelse med, det er helt klart noget jeg kommer til at tage med mig. Efter dykkene og da vi kom tilbage til shoppen, fik jeg udfyldt min logbog, som indeholder alle mine dyk og fik underskrevet mit certifikat. Herefter havde vi 1,5 time inden vi skulle med båden til Koh Lanta, som er næste stop. Vi fik noget frokost og så ville jeg gerne lige tilbage og kigge på et maleri, jeg har kigget på hele ugen. Det ente med at jeg købte det og niko købte noget andet, så vi var meget tæt på ikke at nå færgen. Da vi først måtte finde en bank og hæve penge, da alt strøm var slukket på hele øen. Så vi havde kun 5 minutter til at nå derfra og ned til båden, og vi nåede det heldigvis lige. Da vi var kommet i land på Koh Lanta skulle vi med en taxi over til hotellet. Men da der kun var 3 siddepladser i bilen og vi var 5 mennesker og vi var de sidste der kom, skulle vi sidde omme på ladet sammen med alle kufferterne. Hvilket betød at der ikke var super meget plads til os og ikke særlig komfortabelt. Ikke det mest sikre sted at sidde, det var ikke ligefrem fordi bagsmækken sad super godt fast, men vi kom frem i et stykke. Så nu er vi så på Koh Lanta, hvor vi bare har brugt aften på at slappe af og så må vi se hvad dagen byder på imorgen.